دسته‌بندی نشده

انواع لوازم حفاظت شنوایی در محل کار

انواع لوازم حفاظت شنوایی در محل کار

یکی از بهترین راه ها جهت پیشگیری از ناشنوایی یا کاهش شنوایی از صدا، حذف منبع و یا کاهش آن است و اصولاً برای این کار از روش های مهندسی استفاده می شود. پس از آن بهتر است به تغییر موقعیت شغلی افرادی که در آن مکان کار می کنند توجه بسیاری شود و ساعت یا شیفت کاری آنها کمتر از 8 ساعت قرار گیرد.

با استفاده از وسایل حفاظت شنوایی می توان آسیب کمتری را به گوش ها وقدرت شنوایی خود ببینید.تجهیزات شنوایی جهت محافظت یک امر ضروری و مهم است.

برای مثال: ابزارآلات حفاظت شنوایی که مناسب هر فرد باشد، یکی از مهمترین معیارهای شما جهت خرید تجهیزات حفاظت شنوایی می باشد. شما می بایست آموزش هایی را جهت استفاده از این تجهیزات به کارگران خود داده و نحوه نگهداری آنها را جهت ارزیابی تأثیر و کارایی کارگران از سلامت شنوایی شان در یک دوره ارائه دهید.

اهمیت محافظ گوش در محیط های کاری

حفاظت از گوش یکی از مهمترین کارهایی است که هر کارگر در حیطه کاری اش می بایست به آن اهمیت دهد.

سلامتی انسان از هر چیز دیگری مهمتر بوده و نباید جان یا سلامتی اش را به خاطر کار به خطر بیندازد.

اگر میزان شدت سر و صدا در محیط کار بیشتر از 85 دسی بل باشد می بایست از تجهیزات حفاظت شنوایی استفاده شود.

اصولاً گوشی های حفاظت شنوایی موجب کمتر شدن صدا و کاهش خطر ناشنوایی می شود.

معیار انتخاب انواع لوازم حفاظت شنوایی

اولین نکته ای که هنگام خرید تجهیزات حفاظت شنوایی می بایست به آن توجه کنید مناسب بودن آن برای کار است. گاهی شما وسیله ای را خریداری می کنید که با محیط کار سازگاری ندارد.

علاوه بر آن می تواند موجب جلوگیری از سریع کار کردن کارگر یا آسیب رسی به گوش و اعضاء دیگر افراد شود. قبل از خرید می بایست آگاهی کامل را نسبت به محیط کار داشته باشید.

دومین ویژگی که هنگام خرید می بایست به آن توجه کنید حفاظت کافی وسیله از ورود صدای بیش از اندازه به گوش می باشد. علاوه بر آن تجهیزات حفاظت شنوایی می بایست با سایر تجهیزات حفاظت شخصی فرد سازگار بوده و دست و پاگیر نباشند.

همچنین دما و رطوبت محیط کار باید متعادل باشد. تجهیزاتی که جهت حفاظت شنوایی تهیه می شود، باید راحت و مورد قبول کارگر باشد.

به طور کلی شرکت های سازنده تجهیزات حفاظت شنوایی تمامی اطلاعات مربوط به قابلیت های کاهش صدا و محافظت از گوش را با درج مقدار نرخ کاهش صدا یا NNR مشخص کرده و به این معناست که نرخ آن بر اساس آزمایش های انجام شده گزارش داده شده است.

انواع محصولات حفاظت شنوایی

ایرپلاگ (تو گوشی): 

از این تجهیز برای حفاظت مجرای خارجی و داخلی گوش استفاده می شود. ایرپلاگ از جنس فایبرگلاس بسیار ظریف، لاستیک، پلاستیک و پنبه آغشته به واکس تهیه شده است. تو گوشی ها در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید شده و تأثیر خوبی را روی حفاظت گوش دارند. هنگام خرید ایرپلاگ ها می بایست به سایز آن دقت کنید و کاملاً اندازه گوش خود تهیه کنید. استفاده از این تو گوشی ها موجب حفاظت گوش و جلوگیری از 15 تا 30 دسی بل از شدت صدا می شود.

ایرپلاگ ها نیز دارای 3 نوع مختلف است؛ که دو نوع آن یکبار مصرف بوده و دیگری قابلیت استفاده مجدد را نیز دارد. اولین ایرپلاگ از نوع شکل پذیر است. به تو گوشی های شکل پذیر Formable نیز می گویند. مواد تشکیل دهنده این تو گوشی از فوم، سیلیکون و فایبرگلاس است؛ بنابراین با توجه به راحتی خود می توانید شکل این تو گوشی را تغییر داده و به هر شکلی که می خواهید در بیاورید. این تو گوشی ها یکبار مصرف هستند و پس از هر استفاده باید آن را دور بیندازید.

هنگام شکل دادن به این تو گوشی حتماً باید دستان تان تمیز باشد. دومین نوع ایرپلاگ قالب سفارشی است. این تو گوشی ها با الیاف نرم و شکل پذیر مناسب هر فرد شکل می گیرد. با توجه به مجرای گوش هر شخص می توان تمام آن را پر کرده و از ورود صدا به گوش جلوگیری کنید. ایرپلاگ های سفارشی نیز یکبار مصرف هستند. نوع سوم ایرپلاگ ها پیش ساخته یا Pre molded نام دارد.

جنس این ایرپلاگ فایبرگلاس و سیلیکون نرم به همراه فوم است. این تو گوشی ها اصولاً در چند سایز استاندارد ساخته شده و متناسب با مجرای گوش خود می توانید آن را تهیه نمایید. ایرپلاگ های پیش ساخته دارای مزایای بی شماری هستند که می توان به سبک و کوچک بودن آن اشاره کرد. علاوه بر آن ایرپلاگ های پیش ساخته قابل استفاده در هر نوع محیطی حتی با آب و هوای گرم و مرطوب است.

ایرماف ( رو گوشی):

رو گوشی یا Earmuffs یکی از گوشی های ایمن جهت پوشاندن گوش و حفاظت از آن است. ایرماف بسیار شبیه هدفون بوده و می تواند شدت صدا را حدود 15 تا 30 دسی بل کاهش دهد. یکی از مهمترین نکاتی که می بایست در انتخاب این نوع گوشی ها به یاد داشته باشید کیفیت آن و مشخصه فنی در کنترل صدا است. از مزایای ایرماف می توان به استفاده آن در هوای سرد اشاره کرد.

ایرماف ها از راه دور قابلیت کنترل و دیدن را نیز دارند علاوه بر آن به راحتی گم نشده و روی سر شما به صورت ثابت قرار می گیرد. این رو گوشی ها معایبی نیز دارند که می توان به قیمت بسیار بالای آن اشاره کرد. افرادی که عینک می زنند و یا هنگام کار از لوازم محافظتی دیگر همچون کلاه استفاده می کنند، نباید از ایرماف استفاده کنند؛ چرا که موجب سختی کار می شود.

کلاه ایمنی محافظ گوش: 

Helmets یا همان کلاه ایمنی محافظ گوش یکی از زیر مجموعه های ایرماف است؛ اما این محصول از لحاظ ایمنی و کیفیت در سطح بالاتری قرار دارد. علاوه بر آن از صدمات و آسیب های بیشتری جلوگیری می کند. مشاغلی که در آن امکان بروز صدمات مکانیکی بسیار بالا است جهت محافظت از گوش و ورود صوت به جمجمه و گوش داخلی می بایست از کلاه ایمنی محافظ گوش استفاده کنند.

نیمه ایرپلاگ: نیمه ایرپلاگ ها از دو تو گوشی تشکیل شده اند؛ که با استفاده از یک بند یا سربند به یکدیگر متصل شده اند. میزان جلوگیری از ورود صدا به گوش را می توان به گرفتن گوش با دست تشبیه کرد. نیمه ایرپلاگ یا Semi inserted ear plag در سایز و ابعاد مختلفی طراحی و تولید شده است.

راهنمای خرید انواع محصولات ایمنی محافظ شنوایی در مشاغل مختلف

برای خرید از ایمن ابزار کارما و اطلاعات بیشتر درباره تجهیزات محافظت شنوایی می توانید با شماره های 09124194636 یا 66746720 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *