دسته‌بندی نشده

گوشی صداگیر مطالعه چیست؟ + کاربرد ایرپلاگ مطالعه

ایرماف

گوشی صداگیر مطالعه چیست؟ + کاربرد ایرپلاگ مطالعه

بسیاری از افراد هستند که در طول روز نیاز به تمرکز بالا برای انجام فعالیتشان دارند. بسیاری از دانشجویان یا کنکوری‌ها هنگام مطالعه نیاز به فضایی آرام دارند تا سروصدای اطراف مانع برهم ریختن تمرکزشان نشود. برای حل این روش گوشی صداگیر یا ایرپلاگ مطالعه بهترین گزینه هست.

این گوشی‌ها یکی از بهترین روش‌های مطالعه بوده که به طور کامل از ورود صدا به گوش و برهم زدن تمرکز جلوگیری می‌کند. ایرپلاگ های مطالعه از انواع مختلفی برخوردار هستند که در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر به این موضوع بپردازیم.

گوشی صداگیر چیست و چه کاربردی دارد؟

گوشی صداگیر یا ایرپلاگ یک وسیله از جنس پلاستیک یا لاستیکی است که هنگام مطالعه از آن‌ها استفاده می‌شود. به عنوان یک دانشجو یا کنکوری بارها برایتان پیش آمده است که نیاز به محیطی آرام و بدون سروصدا نیاز دارید. به همین سبب می‌توانید از ایرپلاگ مطالعه استفاده کنید. این قطعه اصولاً از جنس سیلیکونی، پلاستیک و لاستیکی تولید می‌شود و باعث کاهش 15 الی 30 دسی بل صدا می‌شود. این گوشی با قرار گرفتن داخل مجرای گوش خارجی باعث جلوگیری از رسیدن صدا به گوش شخص می‌شود. با کاهش صدای اطراف می‌توانید تمرکز بیشتری روی فعالیت خود داشته باشید.

مزایا و معایب استفاده از گوشی صداگیر برای مطالعه

از مزایای این وسیله می‌توان به کاهش صدا و تمرکز بیشتر اشاره کرد. همان‌طور که گفته شد این نوع گوشی‌ها برای مطالعه طراحی شده‌اند. شاید فکر کنید این وسیله آسیبی به سلامت شما نمی‌رساند و تنها برای کاهش صدای اطراف مفید است؛ اما مسئله به شکل دیگری است. از معایب گوش‌گیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرید.

  • ایرپلاگ های مطالعه انواع مختلفی دارند از جمله هدفونی، اسفنجی و … . اگر ایرپلاگ مطالعه شما زا نوع تو گوشی باشد (یعنی با داخل گوش تماس داشته باشد) می‌تواند خطراتی را داشته باشد. این نوع ایرپلاگ ها اگر داخل گوش قرار بگیرند آلودگی محیط اطراف را به خود جذب کرده و به داخل گوش انتقال می‌دهد.
  • اگر پرده صماخ گوش شما پاره شده باشد به هیچ عنوان نباید از گوش‌گیر استفاده کنید یا آن را به صورت اشتراکی با فرد دیگری استفاده کنید. این کار موجب زخم یا التهاب کانال گوش شخص می‌شود.
  • تا حد امکان سعی کنید در هوای گرم از گوشی صداگیر استفاده نکنید؛ زیرا موجب تعریق ایرپلاگ ها می‌شود.
  • فردی که به عفونت گوش دچار شده باشد یا ترشحات گوشش بسیار باشد نمی‌تواند از این وسیله استفاده کند.
صدا گیر

انواع ایرپلاگ مطالعه

ایرپلاگ های مطالعه با توجه به نیاز شما به شکل‌های مختلفی طراحی و تولید شده‌اند. به همین دلیل شما با توجه به سلیقه خود می‌توانید از این گوشی‌های صداگیر جهت کاهش صدا استفاده نمایید. در ادامه به معرفی انواع دسته بندی ایرپلاگ مطالعه بپردازیم.

هدفون‌های صداگیر: این وسیله درست کاملاً شبیه به یک هدفون یا هدست هست که از روی هر دو گوش را کامل می‌پوشاند. از قابلیت‌های هدفون صداگیر می‌تواند به کاهش صدا از 15 تا 30 دسی بل اشاره کرد.

همچنین این هدفون‌ها نسبت به سایر ایرپلاگ ها خطرات کمتری را برای گوش شما به دنبال خواهند داشت. این هدفون‌ها تنها روی گوش شما را می‌پوشانند و تماسی با داخل گوش ندارند.

ایرپلاگ ایمنی روی گوش (Ear Muff): این نوع از صداگیرها شباهت بسیاری به هدفون دارند. ایرپلاگ ایمنی روی گوش می‌تواند 15 الی 30 دسی بل از صدای اطراف را کاهش دهد. این نوع ایرپلاگ ها به خاطر عدم تماس با مجرای داخلی گوش، آسیب‌های کمتری را به سلامت گوش شما وارد می‌کند. از مزایای Ear Muff می‌توان به گرم نگه داشتن گوش‌ها در هوای سرد اشاره کرد.

مهم‌ترین نقطه قوت این وسیله این است که بر روی گوش قرار می‌گیرد. سایر ایرپلاگ ها به خاطر تماس با مجرای داخلی یا خارجی گوش برای افرادی که بیماری‌های عفونتی گوش یا ترشح‌های بسیار دارند به هیچ عنوان مناسب نیست. به این ترتیب این نوع از گوشی‌های صداگیر برای این افراد کاربردی هستند.

گوشی صداگیر الکتریکی: این نوع از ایرپلاگ برای کاهش صداهای بیش از حد مجاز طراحی شده‌اند. از گوشی صداگیر الکتریکی وقتی استفاده می‌شود که صدای موجود در محیط برای سلامتی انسان پرخطر باشد؛ بنابراین استفاده از این گوشی محافظ به شما پیشنهاد می‌شود.

نحوه عملکرد گوشی‌های الکتریکی به این شکل هست که صدا به طور موقت قطع شده و صدای محیط پس از مدتی کاهش پیدا می‌کند. ممکن است شرایط کاری و محیطی که در آن قرار دارید به‌گونه‌ای باشد که صدا به صورت ناگهانی زیاد شود. در چنین شرایطی محافظ شنوایی الکتریکی می‌تواند صدای اطراف را حدود 19 الی 31 دسی بل کاهش دهد.

ایرپلاگ پلیمری: جنس این گوش‌گیرها از ماده TPE بوده و از مقاومت بالای در برابر حرارت برخوردار است. این گوشی صداگیر از خاصیت کشسانی برخوردار است و با کمی فشار می‌توانید شکل آن را تغییر دهید. این خاصیت موجب می‌شود تا گوش‌های شخص هنگام استفاده از آن اذیت نشود.

ایرپلاگ مطالعه اسفنجی: جنس این گوش‌گیرها از اسفنج‌های بهداشتی است و که به خاطر جنس نرم و فشرده‌ای که دارد آسیبی به گوش وارد نمی‌کند. ایرپلاگ مطالعه اسفنجی به شکل یک مخروط و استوانه است که سطحی صاف و یکنواخت دارد. از قابلیت‌های این وسیله می‌توان به مقدار کاهش صدای 33 دسی بلی اشاره کرد که بیشترین مقدار را بین سایر ایرپلاگ ها دارد.

گوشبند یا earplug:

گوشبند ها از ساده‌ترین نوع ایرپلاگ مطالعه است که در مجرای خارجی گوش شخص قرار می‌گیرد. مهم‌ترین نکته هنگام خرید این ایرپلاگ سایز مناسب گوش تان می‌باشد. گوشبند باید کاملاً با مجرای خارجی گوش فیکس شده باشد تا صدای کمتری را به داخل گوش برساند. این وسیله می‌تواند حدود 15 تا 30 دسی بل از صدای اطراف را کاهش دهد. جنس گوشبند های معمولی از پلاستیک، لاستیک و سیلیکون است. از معایب گوشبند ساده می‌توان به تعریق گوش در هوای گرم اشاره کرد. همچنین اگر فردی دچار بیماری یا عفونت گوش هست نمی‌تواند از این وسیله استفاده کند.

سخن پایانی

گاهی اوقات شرایط به‌گونه‌ای خواهد بود که اطرافتان بسیار شلوغ و پر سروصداست. در چنین شرایطی قطعاً تمرکز خود را از دست داده نمی‌توانید به مطالعه و کار خود بپردازید. بهترین راه برای افزایش تمرکز هنگام مطالعه در مکان‌های شلوغ و پر سروصدا به کارگیری ایرپلاگ مطالعه است. این قطعه اصولاً از جنس سیلیکونی، پلاستیک و لاستیکی تولید می‌شود و باعث کاهش 15 الی 30 دسی بل صدا می‌شود.

این گوشی با قرار گرفتن داخل مجرای گوش خارجی باعث جلوگیری از رسیدن صدا به گوش شخص می‌شود. با کاهش صدای اطراف می‌توانید تمرکز بیشتری روی فعالیت خود داشته باشید. هدفون گوش‌گیر از بهترین گزینه‌های ایرپلاگ مطالعه است که آسیب کمتری را به سلامت شما وارد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *